به گزارش همشهری آنلاین، حسنعلی اخلاقی امیری؛ نماینده مجلس شورای اسلامی: موضوع فضای مجازی برای بشر در حال حاضر به مثابه یک فرصت و زمینه مهم قلمداد میشود. در کنار مسائل چالشی و آسیبهایی که از آن میتواند به انسان برسد زیاد سخن گفته شده اما باید در نظر گرفت که فضای مجازی بستری است که از طریق آن میتوان موفقیتهایی را در عرصههای گوناگون اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کسب کرد. باید گفت در حال حاضر فضای مجازی ایرانی نه مورد رضایت مجلس است، نه مورد قبول دولت و مردم. موضوع فیلترینگ چالش مهمی است و از سوی دیگر مسأله دریافت مبلغ فروشندگان فیلترشکن به شدت بالاست که همگی از جیب ملت میرود.
از ابتدای شروع کار مجلس دوازدهم، در ایام انتخابات مجلس در نظر داشت که بداند مسأله حکمرانی فضای مجازی دولت و رئیس جمهور چه ضوابط و معیارهایی را دنبال میکند. چرا که اساسا ضوابط فضای مجازی موضوعی است که در جهان درباره آن مفهوم پردازی شده است و اقدامات مهمی نیز در این راستا صورت گرفته. به طور مثال در کشور آمریکا پس از بررسی های به عمل آمده بر روی شبکه مجازی تیک تاک و تبعات مخرب آن روی کودکان سنا جلسه ای به پا کرد تا در آن موضوع فیلتر این شبکه مطرح شود.
امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی ها که در مسیر توسعه قرار دارند و مسأله آزادی بیان را شعار خود قرار دادند؛ موضوع حکمرانی فضای مجازی و ساماندهی این محیط را به شدت پیگیری و دنبال کرده و برای آن ضوابط و مقرراتی را تنظیم نمودند.
مسأله ای که مجلس انتظار داشت این بود که لایحه ای از طرف دولت جهت موضوع فضای مجازی و اینترنت ارائه شود که متأسفانه این مهم تا به اْان رخ نداده است. از این رو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در یکی از کمیتههای خود سعی دارد طرحی را در باب فضای مجازی در نظر بگیرد تا حداقل های لازم جهت حکمرانی فضای مجازی در آن لحاظ شده باشد.
نظر شما